Kermis reünies

De Kermis reünie van zondagmiddag 2 augustus 2015

Net als vorig jaar fiets ik op de eerste zondagmiddag van augustus naar Lettele, voor de bijeenkomst bij de kermistent met oud-klasgenoten uit 1970. Ik ben benieuwd wie er komen opdagen. Het is mijn favoriete weer: warm en zonnig. Als ik arriveer komt net de optocht over het kruispunt. Het thema is dit jaar ‘Tirol’. Veel bekende Lettelse gezichten trekken voorbij, ook veel onbekende. (Ik woon hier sinds 1976 niet meer.) Daar komt de fanfare Beatrix, met de dansmariekes voorop. Hee, ik zie Gerard Verwoolde niet als saxofonist binnen de fanfare meelopen. Mijn mede-‘organisator’, hij zal er toch wel zijn vanmiddag? Met de fiets aan de hand loop ik met het andere publiek achter de optocht aan richting kermisterrein, dat wat noordelijker ligt dan vroeger. Ik zie oud-klasgenoten Harrie en Willie Kleine Koerkamp, de tweeling van Hein van Mans, in de buurt van hun ouderlijk huis, waar nu Willie woont. Tot straks! En daar zie ik andere klasgenoten: Ben Jansen (leuk dat hij er weer voor gekomen is vanuit Brabant ), Nolda en Paul Aarnink (nog een keer in Zutphen gezien). Eerst is er de stoelendans, onder leiding van de fanfare. Altijd weer een leuk spelletje.

We verzamelen tafels en stoelen ongeveer op dezelfde plek als vorig jaar. Er duiken meer klasgenoten op. Soms duurt het even voor de een de ander herkent. Daar is Ans Aarnink. Zij had al gemaild dat zij deze zomervakantie in Nederland zou blijven, zodat zij hier vanmiddag aanwezig kon zijn. Zij heeft een tas bij zich met fotoalbums, poëziealbums, uitnodigingen, boekjes. Leuk! Wat heeft zij dat allemaal mooi bewaard. Ik heb ook mijn poëziealbum bij me, gekregen van Sinterklaas in 1965. Ik laat de meisje die er in geschreven hebben hun gedichtje uit 1965 – 1966 zien. Daar is Ria Daggenvoorde, even hartelijk als altijd. Daar is Hans Haverkamp, vroeger nooit mee gesproken, nu wel. Daar is Marja Oosterwijk. Gisteren teruggekeerd van een reis door Suriname en vanmiddag present in Lettele. “Ja, omdat jullie zeiden dat dit de laatste keer was.” Klopt. Je kunt niet ieder jaar een reünie blijven organiseren. Degenen die nu nog nooit geweest zijn, hebben er waarschijnlijk geen behoefte aan. We houden er mee op. De website blijft – voorlopig – wel bestaan.

Met Ans, Marja en Gerry praat ik niet alleen over onszelf, maar ook over onze ouders, van wie een aantal inmiddels overleden is. De middag vliegt voorbij. Er worden veel foto’s gemaakt. Er is altijd wel iemand aan de beurt die munten verzamelt en een rondje bier gaat halen. Als het mijn beurt is, tref ik Rinus Tijhaar in de tent. Hij komt ook even aanschuiven bij onze reünie. Rinus geeft aan dat hij veel materiaal (foto’s, schriftjes, enz.) heeft. Niet alleen van onze klas, maar van alle klassen uit zijn lange loopbaan in Lettele. Hij wil ooit een keer wat doen met al dat materiaal. Mijn suggestie: de foto’s van onze klas beschikbaar stellen voor onze website. Dan komen Gerard en ik van de winter een avond bij je langs om die foto’s uit te zoeken. Hmm, hij zal er over nadenken.

Rond 19.00 u haal ik wat bij de viskraam voor thuis en stap op de fiets. Op de Letteler Enk haal ik Annie Zwiers in. We fietsen samen verder tot de Nieuwedijk, waar zij linksaf slaat, richting Vijfhoek. Het was weer een bijzondere middag. Ieder heeft sinds het afscheid van de lagere school in 1970 (we zijn 45 jaar verder!) zijn eigen leven geleid. Boeiend om weer een beetje met elkaar op de hoogte te zijn en elkaar weer eens gezien te hebben.

Vraag:

Heeft iemand nog een klassenfoto van onze klas toen wij in de tweede klas zaten, bij juffrouw van Moorst? Die foto ontbreekt nog op de site., Wie heb ik gezien? Helaas niet iedereen gesproken!, Hopelijk niemand vergeten?

“Die zesde klas van 1970” tijdens de Kermis 2015

 • 1. Ans Aarnink
 • 2. Antoinet Aarnink
 • 3. Nolda Aarnink
 • 4. Paul Aarnink
 • 5. Ria Borgman
 • 6. Ria Daggenvoorde
 • 7. Willie Daggenvoorde
 • 8. Gerry Groot Lipman
 • 9. Jos van Gurp
 • 10. Hans Haverkamp
 • 11. Guus Huis in ’t Veld
 • 12. Ben Jansen
 • 13. Ria Klein Koerkamp
 • 14. Harrie Kleine Koerkamp
 • 15. Willie Kleine Koerkamp
 • 16. Erik Obdeijn
 • 17. Marja Oosterwijk
 • 18. Fans Stegeman
 • 19. Gerard Verwoolde
 • 20. Annie Zwiers
 • 21. Rinus Tijhaar

Van Ans Aarnink Juli 2015, ze schrijft:

* Volgens mij zijn we in mei 1975 en aug. 1976 naar Enter geweest.Ik heb het programma boekje van de eerste keer gevonden (zie bijlage 1a) , helaas staat daar geen jaartal op.


Wel zit er in het boekje een namenlijst. (zie bijlage 1b) De enveloppe van de tweede keer komt uit 1976.(zie bijlage 1c). Het feest bij Spikker was een voorbereiding op Enter 1976, dus het feest bij Spikker was mei 1976!


* Ik heb een foto toegevoegd van de kleuterschool vanuit de poppenkast , zie .1963-64 kleuterschool


* Ook heb ik uit het jubileumnummer van de Flaptoe (40 jaar) informatie gevonden van Martin Evers ,klas 5 en bij de foto van de zesdeklas is een namenlijst toegevoegd.


Herkennen jullie deze nog ? Gerard Verwoolde, mei 2015,

Deze uitnodiging hoort dus bij het weekend dat in augustus 1976 georganiseerd is. Zoals je ziet in de jaartallen onderaan die verwijzen naar de foto's hebben we nog geen duidelijk beeld in welk jaar welke activiteit plaatsvond.


Ria Klein Koerkamp De middag van 3 augustus 2014

De middag van 3 augustus 2014 is aangebroken, de middag waarop hopelijk een aantal oud-klasgenoten (1970 – klas 6) naar de bijeenkomst bij de kermistent komt. Ik fiets van Deventer naar Lettele. Het is zonnig en warm. Aan de optocht doen veel mensen mee. Het thema van dit jaar is ‘platteland’: loopgroepen, individuen, tractoren met wagens, grote wagens, kleine wagens, brommers die ertussendoor rijden. En natuurlijk de fanfare Beatrix en de dansmariekes voorop. Ik sta op een grote zwerfkei in de buurt van het kruispunt en kan alles goed zien. Omdat Lettele steeds meer wijken heeft, is het parcours steeds langer en komt de optocht tweemaal over het kruispunt. Na de optocht is er de stoelendans, met begeleiding van de fanfare. Altijd leuk om mee te doen. Inmiddels heb ik al een aantal oud-klasgenoten gezien: Gerry Groot Lipman, Wil Tiebot, Annie Zwiers, Ria Daggenvoorde, Ben Jansen (helemaal uit Brabant overgekomen), Gerard Verwoolde (loopt mee met de fanfare), en was dat niet Harry Brands, op één van de tractoren in de optocht?

Na de stoelendans verzamelen Annie en ik wat tafels en stoelen en zet ik een grote foto van onze klas op tafel. En ja, daar verschijnen steeds meer bekende gezichten. Het leukst vind ik het moment van herkenning, het moment dat je iemand ziet die je in geen járen hebt gezien.

Daar is Theo Cents. Hij noemt mij ‘kleintje’, dat was mijn bijnaam op de lagere school, omdat ik behoorlijk onder de maat was. Hé, daar is Antoinet Aarnink en daar zie ik Jos van Gurp. En Marja Oosterwijk. Wat leuk. De meesten hebben foto’s meegebracht. Er zijn foto’s bij die ik nog nooit gezien heb. Rinus Tijhaar is er ook en zijn vrouw Bep. Ik verzamel emailadressen en foto’s. Natuurlijk maken we ook een groepsfoto, een soort nieuwe klassenfoto.

Alfons Klein Koerkamp komt erbij. Hij zat in 1970 niet meer bij ons in de klas, maar heeft wel de eerste jaren van de lagere school in onze klas gezeten. Natuurlijk hoort hij er ook bij. Maar dan horen anderen die een keer zijn blijven zitten of verhuisden er ook bij….

Nu zijn Frans Stegeman en Jan Oosterwijk er ook. We maken opnieuw een groepsfoto, want zij waren er nog niet toen we net de groepsfoto maakten. De tijd vliegt om met het ophalen van herinneringen (“die kras op die bruingele Fiat 500 van juffrouw van Moors, dat had ik echt niet gedaan, maar ik kreeg er wel straf voor”, zegt Jos van Gurp, die inmiddels al opa is). En het is niet alleen ophalen van herinneringen, maar ook bijpraten: wat ben jij gaan doen na school? En waar woon jij nu?


Weet je iemand zijn/haar (e-mail) adres die nog niet op de e-mail lijst staat, of herinner je ontbrekende gegevens mail , of heb je foto's die nog op de website zouden moeten? mail naar gerard@verwoolde.nl.

Voor de download van de Excel file met namen en e-mail adressen klik zie hieronder

2012

Cras justo

2013

Cras justo

2014

Cras justo

2015

Cras justo

2016

Cras justo

2018

Cras justo.

Title one

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.

Title two

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.

Title three

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.